Weld Informed: fascination welding!  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
logo_fronius.png
 
  1.jpg
 
 
 
nl-icon-pw.png
Weld Informed
 
Welding Automation
 
 
Kjære lesere,

Sveiseteknikere forbinder navnet Fronius med innovativ sveiseteknologi. Vi er i hovedsak kjent for våre effektive, høyteknologiske sveisesystemer. I tillegg til at revolusjonære sveiseprosesser som Cold Metal Transfer (CMT) eller den helt nye trådmateren DynamicWire er begreper som melder seg når man hører navnet Fronius. Men visste du at Fronius Welding Automation også leverer komplette, automatiserte sveisesystemer? Med det som utgjør høydepunktet i denne utgaven av Weld-Informed-nyhetsbrevet løser vi sveisetekniske utfordringer over hele verden – og det fra de minste batchstørrelsene til serieproduksjon.

Vi har en mangeårig tradisjon for anleggsbygg. Allerede i 1975 ble det utviklet bærekraftige sveisesystemer med fremtidspotensiale. Derfor kan de fleste løsningene oppgraderes og utvides: med sveiseprosesser, sensorteknologi, programvareoppdateringer og mer. Du finner mer om dette og mange andre interessante fakta i vårt aktuelle presseskriv.

Uansett om det gjelder mekaniserte sveisesystemer, robotsveiseceller eller påleggssveising: Anleggene våre er i høy grad modulbaserte og individualiserbare. Ta bare en titt på hjemmesiden vår og la deg overbevise.

Det østerrikske selskapet Anton Paar produserer måleinstrumenter av høyeste kvalitet innen en rekke bransjer. Siden økende mangel på fagarbeidere og permanent stigende stykktall krever intelligente produksjonsløsninger, investerte selskapet i nyeste generasjon robotsveisecelle fra Fronius. Les hele historien i vår brukerreportasje.

Den sørtyske pionerbedriften Heizomat Gerätebau + Energiesysteme GmbH oppfant ikke bare automatisk belegging av varmekjeler med flis, men produserer også opptil 1600 miljøvennlige, individuelt tilpassede flisfyringsanlegg hvert år. For å holde tritt med oppdragsmengden, sveises varmekjelene med moderne robotsveiseceller fra Fronius. Hvordan? Det kan du lese om i vår brukerreportasje.

Med SpeedClad 2.0 setter vi en ny standard innen påleggssveising. En ekte innovasjon er videreutviklingen av den eksisterende TIG-varmtrådprosessen for belegging av ventildeler i olje- og gassindustrien. Det har også overbevist American Welding Society, som har tildelt vår SpeedClad-2.0-prosess utmerkelsen Excellence in Welding Award. Du finner flere høydepunkter om SpeedClad 2.0 på produktsiden vår.

God fornøyelse med lesingen!

Vennlig hilsen ditt Fronius Weld-Informed-team
2.jpg
Sveiseteknologi og kinematikk: Den perfekte symbiosen
 
Over 3500 installerte systemer hos mer enn 2000 aktive kunder i 45 forskjellige land taler for seg: Med et driftsareal på over 11 000 kvadratmeter har vi rundt 150 medarbeidere som innen Welding Automation er opptatt av de sveisetekniske utfordringene til kundene våre – og vi lykkes.
 
3.jpg
Oppgaven avgjør systemet
 
Modulbyggesett for Hard Automation og robotanlegg, samarbeidende systemer, smarte sensorer og programvareløsninger for dataadministrering, offline-programmering og simulering åpner et mangfold av muligheter for metallbearbeidende bedrifter allerede fra minste batchstørrelse. Derfor lønner det seg nå med automatiserte anlegg ikke bare for konserner, men også for små og mellomstore bedrifter. 
 
2swrdyjled4.jpg
Fleksibilitet i alle linjer
 
For de engasjerte forsknings-, utviklings- og produksjonsteamene hos Anton Paar er det et krav å alltid forskyve grensene for hva som er mulig. Selskapet er i dag verdensledende innen tetnings- og konsentrasjonsmålinger, reometri samt fastsetting av frigjort CO2. Måle- og regelspesialistenes krav til et moderne robotsveiseanlegg fra Fronius er klare: Fleksibilitet når det gjelder antall, form og størrelse på komponentene, posisjonering samt bruk av forskjellige sveiseprosesser.
 
g6dhnckn0kk.jpg
Alltid fremtidsrettet – også ved sveising
 
Den tyske familiebedriften Heizomat produserer skreddersydde varmeanlegg på mellom 30 og 990 kW ved to forskjellige fabrikker i Gunzenhausen og Heidenheim. De leveres til hele verden. Ved sveising av varmekjeler satser bedriften i dag på tre robotsveiseceller fra Fronius som er utstyrt med offlineprogrammerings- og simuleringsprogramvaren Pathfinder.
 
3.png
Vi hever påleggssveising til et nytt nivå
 
I motsetning til høyhastighetsprosessen SpeedClad Twin, som sveiser med to elektroder og to tilleggstråder, trenger den nye påleggssveiseprosessen SpeedClad 2.0 kun én elektrode og én tilleggstråd for å oppnå samme og høyere sveisehastighet. Dine fordeler blir betydelig mindre forbruksdeler og vedlikeholdstid. I tillegg kan den smalere sveisepistolen brukes til belegging ved små innvendige diametere – inntil 76 millimeter.
 
icon-facebook.png
icon-instagram.png
icon-linkedin.png
icon-youtube.png
icn_fronius_blog_242x242.png
 
© 2023 Fronius International GmbH 
Fronius International GmbH
Finneveien 25
N-3300 Hokksund